- Reklama -

Ghislaine Maxwellová si stěžuje na podmínky ve vězení. Šanci na propuštění získá až za 15 let

Ve druhé sérii Filthy Rich se na Netflixu zkoumají zločiny Ghislaine Maxwellové.

- Reklama -

Nejnovější dokument společnosti Netflix se zabývá tím, jak přítelkyně Jeffreyho Epsteina Ghislaine Maxwellová pomáhala při náboru mladých dívek, které Epstein sexuálně zneužíval a vykořisťoval. Diváci si v něm vyslechnou výpovědi žen, kterým Maxwellová a Epstein ublížili. A získají větší přehled o tom, jak Ghislaine Maxwellová a Jeffrey Epstein páchali své hrůzné zločiny.

Epstein spáchal sebevraždu ve vězeňské cele na Manhattanu v roce 2019, zatímco čekal na výsledek svého vlastního procesu. Maxwellovou pak v prosinci roku 2021 shledali vinnou z naverbování a obchodování se čtyřmi nezletilými dívkami, které měl Epstein, její tehdejší přítel, sexuálně zneužít.

K trestným činům Ghislaine Maxwellové docházelo po dobu deseti let, od roku 1994 do roku 2004. A ačkoli si žalující strana přála doživotní vězení, nakonec dostala dvacetiletý trest odnětí svobody, informoval Guardian.

Dospívání na panství a studia na Oxfordu

V mládí by přitom nikdo netipoval, že se Ghislaine Maxwellová vydá na zločineckou dráhu. Byla nejmladším dítětem mediálního magnáta Roberta Maxwella. Narodila se na Štědrý den ve Francii a většinu svých dětských let strávila na idylickém Maxwellově panství Headington Hill, než odešla na vysokoškolská studia do Oxfordu.

- Reklama -

V 80. letech se aktivně účastnila londýnské společenské scény, ale po záhadném utonutí svého otce na Kanárských ostrovech během plavby na jeho jachtě Lady Ghislaine se přestěhovala do New Yorku. Tam se podle esquire.com rychle dostala do bohaté newyorské společenské scény, kde se seznámila s investorem Jeffery Epsteinem. Zbytek příběhu už každý zná.

Kde je teď Ghislaine Maxwellová?

Co ale bude s Ghislaine Maxwellovou nyní? Kde teď Ghislaine Maxwellová je? Svůj trest si odpykává ve federální věznici FCI Tallahassee s nízkou ostrahou na Floridě. Právě v tomto státe se totiž odehrála většina Epsteinových zločinů. Ghislaine dostala vězeňské číslo 02879-509. A až do srpna 2037 nebude mít nárok na propuštění.

Před odsouzením ji zadržovali v Metropolitní vazební věznici v newyorském Brooklynu, kde nalezli mrtvého Epsteina. Podle deníku TheTimes.co.uk podala Maxwellová během svého pobytu v MDC více než 100 stížností na své „odsouzeníhodné“ životní podmínky. Údajně byla někdy bez vody, dostávala jídlo s příměsí červů a každých 15 minut jí svítili baterkou do očí, aby se ujistili, že se nepokusila o sebevraždu.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -