- Reklama -

Kathryn Morrisová: Tvrdá cesta za slávou

Kathryn Morrisová jako inspekorka Lilly Rushová se vrací na české obrazovky. Co všechno byste o téhle talentované herečce měli vědět?

- Reklama -

Americká herečka Kathryn Morrisová, která dnes žije v Los Angeles a mezi svými nejoblíbenějšími aktivitami uvádí cvičení jógy, se narodila v roce 1969 ve znamení Vodnáře v Cincinnati v Ohiu do rozvětvené rodiny se šesti dětmi, takže se hned od začátku měla co ohánět a naučila se, že život nic nedává zadarmo.

Nepoznala ani skutečný domov, protože její rodiče se neustále stěhovali a Kathryn celé své dětství propendlovala mezi snad všemi městy v USA jako členka zájezdového rodinného gospelového souboru Morris Code. Přesto nakonec vystudovala na Temple university ve Filadelfii.

O kariéře herečky rozhodla Sophiina volba

V mládí se nejprve snažila protloukat se, jak se dá. Zkoušela to s modelingem i s prací fotomodelky. Nafotila i velmi odvážné snímky do časopisu pro pány FHM (For Him Magazine). Pak jí učarovalo divadlo a rozhodla se, že se stane slavnou herečkou. Svěřila se, že impulzem k tomuto rozhodnutí bylo zhlédnutí filmu Sophiina volba. Záhy ale zjistila, že to nebude tak jednoduché. Zpočátku hrála jen menší role.

Poprvé se před kamerou objevila ve filmu Dlouhá cesta domů (hrála v něm po boku Marka Harmona, kterého známe jako charizmatického Jethro Gibbse ze seriálu Námořní vyšetřovací služba). Můžeme ji najít i jakožto pacientku u psychiatra ve známé oscarové komedii Lepší už to nebude, v níž excelovali Jack Nicholson a Helen Huntová.

- Reklama -

Kathryn Morrisová zářila i ve filmu

Velkým zlomem v herecké kariéře Kathryn Morrisové byla role poručíka Annalisy Lindstromové zvané Žihadlo v seriálu Pensacola: Zlatá křídla. Přišly ale i další role. Hrála další postavy a postavičky v nejrůznějších seriálech. Mezi ty nejznámější patří bojovnice Najara z Xeny, a pak samozřejmě již zmíněná Lilly Rushová v Odložených případech. Ale ještě před nimi ji obsadil sám Steven Spielberg do sci-fi A.I. Umělá inteligence. Měla hrát rockovou zpěvačku Honey, což vypadalo vzhledem k jejímu muzikantskému mládí jako brnkačka, ale opak byl pravdou. Přesto, že absolvovala speciální kurzy hry na kytaru a zpěvu, role jí prostě nesedla.

Navzdory tomu se ale Kathryn objevila i v dalším slavném Spielbergově vědeckofantastickém filmu Minority Report, kde si zahrála po boku Toma Cruise. A její hvězdná kariéra, podporovaná celosvětovým úspěchem Odložených případů, pak už pokračovala nezadržitelně dál. Pak získala větší role v úspěšných filmech, jako jsou Lovci myšlenek, sci-fi Výplata anebo western Kosti a skalp. Ty jí dovolily naplno rozvinout všechny herecké dovednosti.

Už od 31. ledna můžete Kahtryn Morrisovou sledovat v seriálu Odložené případy na televizní stanici Nova Gold.

Zdroj: Podklady TV Nova

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -