- Reklama -

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

- Reklama -

Eric Roberts se za svou kariérou objevil už ve více než 700 filmových titulech. I když je dechberoucí číslo, na zápis do Guinnessovy knihy rekordů to nestačí. Zápisem v „guinnessovce“ se může pyšnit indická hvězda Brahmanandam, který má v současnosti na kontě než 1170 filmových titulů. I přesto však Eric Roberts stojí za řeč, počet projektů, na kterých pracoval, z něj totiž dělá herce s nejvíce filmovými tituly v Hollywoodu, který dosud pracuje, píše screenrant.com.

Možná jste slyšeli o některých z těch, kteří se Robertsovi snaží konkurovat: Samuel L. Jackson má na kontě už téměř 200 filmových titulů, nedávno zemřelý Mickey Rooney natočil 343 titulů a relativně méně známý James Hong nastřádal u svého jména dokonce 450 filmových titulů. Avšak pokud jde o to, přidávat filmové role jako by neexistoval zítřek, Eric Roberts je tím největším odborníkem, kterého už konkurence v Hollywoodu nejspíš nedožene.

Nedostižný král filmových rolí

IMDb uvádí 622 filmových titulů, ve kterých Eric Roberts hrál, a to nezahrnuje dalších 103 projektů, které jsou buď ve fázi předprodukce, právě se natáčejí, nebo dosud nebyly uveřejněny. 211 z těchto titulů byly role v televizních pořadech (včetně televizních filmů), krátkých filmech, hudebních videoklipech nebo videohrách. Pokud to spočítáme, Eric Roberts hrál ve 411 uveřejněných celovečerních filmech, což z něj činí nejplodnějšího herce v historii Hollywoodu.

Šedesátiletý herec promluvil s hollywoodreporter.com o své plodné kariéře v rozhovoru vedle své manželky Elizy, která je jeho manažerkou a manželkou po dobu 30 let. Vyjádřil vděk za to, že je „jedním z nejšťastnějších lidí v Hollywoodu.“

- Reklama -

„Každý den dostáváme od osmi do třiceti nabídek z celého světa,“ uvedl Roberts. „Je tak zábavné dostávat tolik nabídek a hrát tak širokou škálu postav.“

Všechno řídí manželka

Pokud jde o rovnováhu mezi prací a osobním životem, řekl, že pracuje „asi 200 dnů v roce“ a nikdy nebyl šťastnější. Ohledně udržování přehledu o svých filmových rolích řekl: „Přestal jsem počítat kolem 74, ale někdo mi řekl, že jich mám stovky. Ale neprověřuji to.“

Filmografie Erica Robertse obsahuje některé skvosty: za posledních 20 let hrál i v uznávaných filmech jako je Temný rytíř. Většinu jeho bohaté filmografie ale tvoří mnohem méně prestižní filmy, které jste pravděpodobně ani neviděli: Sharktopus, Kovbojové vs. Dinosauri a Karate Vánoční zázrak, abychom jmenovali alespoň tři z nich.

Pro Robertse, bratra herečky Julie Roberts a otce herečky Emmy Roberts, je šíleně produktivní fáze jeho kariéry splněným snem a něčím, co mu umožnilo „zdarma vidět svět třikrát.“ Zároveň velký počet rolí přičítá své ženě Elize, která je jeho manažerkou.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -