- Reklama -

Pětka z Umbrella Academy: Kolik let mu je v seriálu a kolik ve skutečnosti?

Mezi výjimečnými sourozenci z akademie Umbrella je Pětka rozhodně nejzajímavější. Nestárnoucí člen rodiny, který v některých dílech vypadal jako stařec, klame tělem. Kolik mu je ve skutečnosti?

- Reklama -

Číslo 5 je uvězněné v těle třináctiletého chlapce. V podstatě vypadá stejně jako v době, kdy proti vůli svého adoptivního otce Reginalda Hargreevese cestoval do budoucnosti. V seriálu se ale často odkazuje na jeho věk, protože ve skutečnosti mu táhne už na šedesát – je mu kolem 58 let.

Pětka totiž v první sérii skočil časem a uvízl v budoucnosti. Nemohl přijít na to, jak se vrátit. Věděl jen, jak cestovat dopředu. Pětka tak zůstal celá desetiletí uvízlý v jiném čase než ostatní. Od svých sourozenců se díky tomu odlišuje také tím, že jako jediný nedostal jméno od matky, protože v dětství zmizel.

Stařec uvězněný v těle mladíka

Zahrát takovou postavu by byla výzva i pro dospělého člověka. Jak se s ní popral představitel Pětky Aidan Gallagher? Netají se tím, že inspiraci pro hraní své role hledal v komiksu, ze kterého seriál vychází. „Chtěl jsem se držet grafických novel. Jednou z prvních věcí, na které jsem se podíval, bylo jeho držení těla,“ řekl Gallagher serveru Collider. „Gabrielovy kresby jsou velmi vtahující, co se týče postav a světa, tak jsem se v nich ujišťoval, že správně zachytím postoj Pětky a způsob, jakým komunikuje.“

Stejně „pohodově“ se talentovaný mladík postavil i ke skutečnosti, že je v seriálu ze všech sourozenců vlastně nejstarší. „To s těmi 58 lety je od začítku zajímavá dynamika, kterou bylo třeba se sourozenci hrát,“ prozradil Gallagher. „Pořád je to ale jen člověk. Takže i když máte zkušenosti, co přicházejí s několika dalšími desetiletími života, o hodně z toho se postará scénář. Já jsem se staral spíše o lidský aspekt Pětky.“

- Reklama -

Co bude se stárnoucím Aidenem Gallagherem?

Je ale otázkou, jak dlouho ještě bude Gallagher pro roli Pětky použitelný. Jeho seriálové alter ego je uvězněné v třináctiletém těle. A vzhledem k tomu, že Gallagher prostě na rozdíl od Pětky stárne, je pravděpodobné, že seriál vzhled téhle postavy bude muset změnit. Umbrella Academy se sice zatím snaží Pětku udržet mladou tím, že herec pořád vystupuje ve školní uniformě, ale s tím, jak se Gallagher blíží osmnáctce, bude čím dál těžší udržet diváky v přesvědčení, že Pětka trčí v těle třináctiletého kluka.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Colin Farrell v masce Penguina nepoznával sám sebe. Přiznal, že nakonec svůj převlek nenáviděl

Colin Farrell se vrací na HBO jako obávaný Oswald Cobblepot, známý jako Penguin. Tentokrát však v hlavní roli vlastního seriálu, který rozšiřuje temný svět Gotham City.

Špatné zprávy pro fanoušky Rodu draka: Na třetí řadu si pěkně počkáme

Seriál Rod draka si od svého uvedení získal srdce milionů diváků a zapsal se mezi nejúspěšnější projekty HBO. Po velkolepém finále druhé série, které zanechalo ve fanoušcích plno otázek a očekávání, je konečně osud celého projektu jasný – příběh rodu Targaryenů bude pokračovat až do čtvrté řady. Bylo totiž potvrzeno, že tato prequelová sága k Hře o trůny skončí právě čtvrtou sérií.

Gillian Andersonová vydala knihu ženských sexuálních fantazií. Vysvětluje, jak se sex mění s věkem

Gillian Andersonová, herečka známá z kultovního seriálu Akta X, se pustila do odvážného literárního projektu. Její nová kniha Want (Chtíč) představuje sbírku anonymních dopisů žen, které se rozhodly sdílet své sexuální fantazie.

Dvoutýdenní manželství, 10 dětí a skandály: Co zničilo kariéru Eddieho Murphyho a proč je považován za špatného otce a manžela?

Eddie Murphy, herec, který se stal v minulosti synonymem pro komedii, prošel kariérou plnou oslnivých úspěchů, ale také hlubokých propadů a nečekaných skandálů.

57letá Halle Berryová ohromila tím, že se objevila v průhledných šatech. Podívejte

V Los Angeles se nedávno odehrála premiéra filmu The Union, při které Halle Berryová znovu potvrdila svou pozici nezpochybnitelné módní ikony. Na červeném koberci se objevila v průhledném modelu, ze kterého se přítomným pánům podlamovala kolena.

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -