- Reklama -

Dakota Johnson se na Netflixu představí v nové adaptaci Jane Austenové

Dakota Johnsonová se představí v dobovém dramatu Pýcha a přemlouvání, kde si zahrála hrdinku Anne Elliotovou v adaptaci klasiky Jane Austenové.

- Reklama -

Toto filmové zpracování slavného příběhu vychází z posledního románu Austenové, napsaného v roce 1817. Děj sleduje osamělou sedmadvacetiletou Anne Elliotovou (hraje ji Dakota Johnsonová), která má jednu velkou výčitku – v devatenácti letech zrušila zasnoubení s temperamentním námořním důstojníkem Frederickem Wentworthem (Cosmo Jarvis z Peaky Blinders).

Frederick, kterému chybí majetek a vyhlídky, byl pro prostřední dceru sobeckého šlechtice sira Waltera Elliota (Richard E. Grant) považován za nehodného partnera, a tak byla Anne na nátlak okolí dala své jediné opravdové lásce sbohem.

O osm let později jsou však Elliotovi na pokraji bankrotu, když se stále ještě zahořklý kapitán Frederick vrací z napoleonských válek jako bohatý hrdina…

V hvězdném obsazení se objeví také Henry Golding jako padouch pan Elliot a Nikki Amuka-Birdová jako lady Russellová.

- Reklama -

Splněný sen, přiznala Dakota Johnsonová

„Pýcha a přemlouvání byla moc zábavná,“ pochvalovala si práci na filmu Dakota Johnsonová pro Vogue. „Dělat film podle Jane Austenové je pro herečku splněný sen. Je jich jen pár, kterým se to povedlo, takže se cítím neuvěřitelně šťastná.“

Melancholický příběh Anne Elliotové se na obrazovkách neobjeví zdaleka poprvé. V roce 1995 se točila verze s Amandou Rootovou v hlavní roli. Anne Elliotová se později dočkala i televizního filmu se Sally Hawkinsovou.

Podle románu vzniká také další film, jehož premiéra se plánuje na rok 2022. V režii Mahalie Belo a v hlavních rolích se objeví Sarah Snooková ze seriálu „Succession“ a hvězda seriálu „Hra o trůny“ Joel Fry.

Kontroverzní trailer budí emoce

Ale zpět k verzi s Dakotou Johnson. Ta nejspíš vzbudí hodně emocí. Už jen trailer k filmu vyvolal na Twitteru bouřlivé debaty. Na video totiž reagovali významní autoři, kritici i milovníci Austenové.

Pýcha a přemlouvání, popisovaná jako „vtipné, moderní“ pojetí klasického milostného příběhu, zřejmě nabídne pokračování v bridgertonském trendu romantických adaptací, které tak úplně nebudou odpovídat předloze. Což mnoho fanoušků nese dost těžko.

Na Netflixu se objeví 15. července.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -