- Reklama -

Poslední díl Rodu draka oživil vzpomínky na Dlouhou noc. Nekoukatelné, shodují se fanoušci

Z posledního dílu Rodu draka jste nejspíš viděli houby, i když třeba patříte mezi lidi, co u očaře přečtou i ty blechy ve spodní řádce. Podobně jako u jednoho ze stěžejních dílů Hry o trůny se totiž tvůrci zcela nepochopitelně rozhodli zahalit část dílu naprosto temnými scénami, ve kterých nebylo skoro nic vidět. A fanoušci zuří!

- Reklama -

Znáte ten výraz s přimhouřenýma očima, při kterém se snažíte vidět něco, co ve skutečnosti vidět nedokážete? Tak ten si museli nasadit fanoušci seriálu Rod draka při sledování posledního odvysílaného dílu. Naprosto tragické osvětlení použité ve většině scén totiž většině diváků znemožnilo si jakkoli vychutnat vysílaný děj.

Přitom už v průběhu poslední řady Hry o trůny diváci u obrazovek často namítali, že seriál je příliš špatně osvětlený a brání jim pochopit, co se děje. Nejhorší ze všech epizod byla v tomhle směru „Dlouhá noc“, třetí epizoda závěrečné série, ve které došlo na dlouho očekávaný boj lidí s nemrtvými. Už tehdy bylo mnoho diváků naštvaných, že v „naprosté temnotě“ nemohou sledovat, co se děje během klíčové bitvy. V neděli večer se do party nepovedených dílů plných naprosto neopodstatněné temnoty přidal i seriál Dům draka, který v poslední epizodě přinesl několik těžce nekoukatelných momentů. Na problém už upozornila i zavedená média jako Independent, Inverse nebo web collider.com.

Velmi špatně osvětlené drama

(Upozornění: v dalším textu článek obsahuje spoilery 7. dílu seriálu Rod draka)

Princ Daemon Targaryen, kterého hraje Matt Smith, se v posledním díle stane předmětem žádosti o ruku princezny Rhaenyry (Emma D’Arcy). Kvůli tomu musí zemřít Laenor Velaryon (John MacMillan), který je současným Rhaenyřiným manželem. Epizoda končí šokujícím zvratem. Ser Quarl Correy (Arty Froushan), kterého Daemon zaplatí, aby Laenora zavraždil, je ve skutečnosti součástí spiknutí, jehož cílem je předstírat Laenorovu smrt a utéct přes Úzké moře. Z popisu by se snadno zdálo, že půjde o skvělý díl (a až na to osvětlení také jde).

- Reklama -

Podle většiny fanoušků byla tato kapitola příběhu dalším napínavým dílkem Dračího domu, který poskytl potřebný vhled do krvavé a komplikované historie Targaryenů. Bohužel ani ti nejzarytější fanoušci Hry o trůny nemohli popřít, že řada významných okamžiků se odehrála v noci a při extrémně slabém osvětlení. Mnoho diváků proto vyjádřilo na Twitteru svou nespokojenost s tmavými a matoucími částmi seriálu.

Zatáhněte závěsy, varovala před epizodou spisovatelka

Už několik hodin před odvysíláním epizody upozornila na problém spisovatelka a podcasterka Joanna Robinsonová fanoušky na Twitteru: „Tento týden se mi epizoda #HouseOfTheDragon líbila, ale určitě se na ni dívejte se zataženými závěsy,“ varovala.

Její slova se vzápětí potvrdila. „Moje poznámky jsou plné „CO SE DĚJE A PROČ TO NEMŮŽU VIDĚT?“. reagoval na její příspěvek k poslední epizodě televizní kritik časopisu Rolling Stone Alan Sepinwall, který na svém profilu následně zveřejnil obrázek černé obrazovky s popiskem „má oblíbená scéna dnešního dílu Rodu draka“.

Roztrpčení ale neskrývají ani řadoví fanoušci, kteří si stejně jako ostatní stěžují na kvalitu osvětlení.

Nepochybně existuje řada důvodů, proč k tak nepovedenému dílu došlo. S ohledem na minulost může pochopitelně jít i o záměrné rozhodnutí, byť špatné. V hodnocení této epizody byla podle tvůrců a herců nejdůležitější chemie mezi Rhaenyrou a Daemonem. Ta je sice v principu nepochybně fantastická, ale v praxi nebyla díky špatnému osvětlení přijata tak dobře, jak by měla, když se skoro nedala vidět.

Nezbývá než doufat, že se tvůrci z této opakované chyby konečně zvládnou poučit.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -