- Reklama -

Felix Krammerer z filmu Na západní frontě klid promluvil o extrémní náročnosti natáčení

Dnes na Netflix vstoupil německý válečný film Na západní frontě klid podle slavného románu Ericha Maria Remarquea, ve kterém hraje hlavní roli Paula Baümera divadelní herec Felix Krammerer. Ten přiznal, že natáčení filmu z první světové války bylo více než vyčerpávající.

- Reklama -

Herec Felix Krammerer čím dál razantněji vstupuje do podvědomí televizních diváků. Před nedávnem zazářil v novém zpracování císařovny Sissi – seriálu Císařovna – a nyní září ve válečném dramatu Na západní frontě klid. Jak přiznává, v rámci přípravy na roli si musel příběh knihy oživit.

„Bohužel jsem knihu ve škole neměl a četl jsem ji až během studia, prostě ze zájmu. Tehdy jsem ji však spíše přelétl,“ přiznal Krammerer v rozhovoru pro netflixwoche.de. „V rámci přípravy na film jsem si knihu znovu pečlivě přečetl a zhlédl jsem i obě filmové verze. A docela mě to odrovnalo. Poté jsem potřeboval trochu času, abych to zpracoval.“

Současnost celého tématu, zvláště s přihlédnutím k současné situace na Ukrajině, herce až trochu děsí. „Vidíme, že téma neztrácí na aktuálnosti. Skoro by se mohlo zdát, že se stává stále aktuálnějším. Ale válka probíhala po celá ta léta. Možná bychom si měli položit otázku: Co ještě musíme udělat, abychom si navzájem nerozbili hlavy?“ ptá se.

Stačila mu totiž i jen pouhá příprava na náročnou roli, aby si rychle uvědomil, jaké hrůzy přináší válka.

- Reklama -

Desítky kilometrů se zátěžovou vestou jako trénink nestačily

„Měl jsem trenéra dialektu, hereckého trenéra a pracoval jsem s trenérem zbraní,“ popsal připravu na roli vojáka z první světové války. „Protože jsem věděl, že to bude i fyzicky velmi náročné, chodil jsem po dobu čtyř měsíců třikrát týdně běhat desetikilometrový běh s desetikilovou zátěžovou vestou, která simulovala vybavení.“

Běhání se zátěžovou vestou se nakonec ukázalo být jen slabým odvarem toho, co Krammerera čekalo ve skutečnosti. „Bylo to ode mě příliš optimistické. Když jsme totiž po natáčecím dni poprvé zvážili kostýmy – plné bláta a mokra – zjistili jsme, že váží 45 kilo. A běháte s nimi 14 hodin denně,“ přiblížil, jak moc dostal při natáčení zabrat.

My šli do hotelu, vojáci nemohli, uvědomuje si Felix Krammerer

„Vše, co ve filmu vypadá vyčerpávající, bylo skutečně vyčerpávající. Byli jsme opravdu na konci sil. Vše bylo mokré a špinavé, všechno drhne, ruce jsme měli odřené, stejně tak paže. Všechno je roztrhané, protože hlína a zrnka písku všechno poškrábou. Teplota: Vždy mezi čtyřmi a deseti stupni. Ale, a to je třeba opakovat, prostě jsme se pak vrátili do hotelu a objednali si něco dobrého k jídlu. Protože hrajeme hru na fikci. Tehdy a v posledních letech to lidé nedokázali,“ připomněl v rozhovoru pro stránky prisma.de.

Stejně jako knižní hrdina si tak Felix Krammerer uvědomil, že dokázat cokoli válečným tažením, je holý nesmysl, který jen stojí život a síly mnoha lidí. Možná i díky tomu je jeho Pavel Baümer ve snímku Na západní frontě klid tak přesvědčivý…

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Colin Farrell v masce Penguina nepoznával sám sebe. Přiznal, že nakonec svůj převlek nenáviděl

Colin Farrell se vrací na HBO jako obávaný Oswald Cobblepot, známý jako Penguin. Tentokrát však v hlavní roli vlastního seriálu, který rozšiřuje temný svět Gotham City.

Špatné zprávy pro fanoušky Rodu draka: Na třetí řadu si pěkně počkáme

Seriál Rod draka si od svého uvedení získal srdce milionů diváků a zapsal se mezi nejúspěšnější projekty HBO. Po velkolepém finále druhé série, které zanechalo ve fanoušcích plno otázek a očekávání, je konečně osud celého projektu jasný – příběh rodu Targaryenů bude pokračovat až do čtvrté řady. Bylo totiž potvrzeno, že tato prequelová sága k Hře o trůny skončí právě čtvrtou sérií.

Gillian Andersonová vydala knihu ženských sexuálních fantazií. Vysvětluje, jak se sex mění s věkem

Gillian Andersonová, herečka známá z kultovního seriálu Akta X, se pustila do odvážného literárního projektu. Její nová kniha Want (Chtíč) představuje sbírku anonymních dopisů žen, které se rozhodly sdílet své sexuální fantazie.

Dvoutýdenní manželství, 10 dětí a skandály: Co zničilo kariéru Eddieho Murphyho a proč je považován za špatného otce a manžela?

Eddie Murphy, herec, který se stal v minulosti synonymem pro komedii, prošel kariérou plnou oslnivých úspěchů, ale také hlubokých propadů a nečekaných skandálů.

57letá Halle Berryová ohromila tím, že se objevila v průhledných šatech. Podívejte

V Los Angeles se nedávno odehrála premiéra filmu The Union, při které Halle Berryová znovu potvrdila svou pozici nezpochybnitelné módní ikony. Na červeném koberci se objevila v průhledném modelu, ze kterého se přítomným pánům podlamovala kolena.

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -