- Reklama -

Squid game 2. řada: Jaké jsou plány? Co řekl o pokračování tvůrce?

Pokud jste viděli nedávno uveřejněný korejský seriál Squid game (v češtině Hra na oliheň), nejspíš vás zajímá, jestli bude mít další řadu? Co o Squid game 2 řekl režisér celého seriálu?

- Reklama -

Strhující korejské drama Squid Game – nový původní seriál Netflixu o smrtící hře o přežití – vzalo svět útokem a stalo se vůbec prvním korejským seriálem, který se dostala na první místo v celosvětovém žebříčku netflixácké sledovanosti.

V mrazivém thrilleru, který měl premiéru 17. září, dostane 456 lidí s nedostatkem peněz a totálně zpackaným životem vizitku s výzvou, aby se zúčastnili série her a měli šanci vyhrát 46,5 miliardy korejských wonů.

Divoký děj, který se ani na chvíli nezastaví, přilákal miliony diváků. Úspěchu pomohly i skvěle napsané postavy. Otevřený konec seriálu ale také vyvolal na internetu dohady o možném pokračování. Jak to tedy vypadá se Squid game 2? Bude Hra na oliheň ještě pokračovat?

Squid game 2: Už Netflix objednal další díly?

Netflix zatím nezveřejnil jakékoli náznaky, zda své nejpopulárnější k-drama obnoví. Na tom ale není nic zvláštního, od premiéry uplynulo teprve pár dní. Netflix obvykle čeká s obnovením svých seriálů klidně i několik měsíců. A navíc: o obnově mezinárodních seriálu je obecně méně informací, než u těch amerických. Těžké je proto i vytvoření jakéhosi vzorce na základě toho, jak Netflix postupoval u jiných, podobně úspěšných projektů.

- Reklama -

Přesto by Hra na oliheň nebyla prvním korejským seriálem, jehož pokračování dal streamovací gigant zelenou. Druhých sezón se dočkalo historické zombie drama Kingdom i středoškolská romance Love Alarm. Kingdom se letos dokonce dočkalo i filmového spin-offu.

Jenže bude to tak i se Squid game? Příliš to tak nevypadá. Tvůrce Squid Game říká, že o pokračování zatím vůbec neuvažuje.

Tak trochu jiné pokračování

„Nemám dobře propracované plány na ‚Squid Game 2‘,“ řekl Hwang Dong-hyuk webu Variety. „Je to docela únavné, jen o tom přemýšlet. Takže kdybych se do toho pustil, určitě bych to nedělal sám. Zvažoval bych využití scénáristické dílny a chtěl bych mít více zkušených režisérů.“

Od premiéry Squid game se objevují různá přirovnání, která seriál staví na úroveň filmů jako jsou Battle Royale nebo The Hunger Games. To ale producent Hwang odmítá. Inspiraci pro tvorbu seriálu prý hledal jinde.


„Bez mučení přiznávám, že jsem se v průběhu let velmi inspiroval japonskými komiksy a animovanými filmy,“ dodal. „Když jsem začínal, sám jsem byl ve finanční tísni a trávil jsem hodně času v kavárnách čtením komiksů včetně ‚Battle Royale‘ a ‚Liar Game‘. Přemýšlel jsem, jak bych se cítil, kdybych se těchto her sám účastnil. Hry mi však připadaly příliš složité a pro vlastní tvorbu jsem se raději zaměřil na používání dětských her.“

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Colin Farrell v masce Penguina nepoznával sám sebe. Přiznal, že nakonec svůj převlek nenáviděl

Colin Farrell se vrací na HBO jako obávaný Oswald Cobblepot, známý jako Penguin. Tentokrát však v hlavní roli vlastního seriálu, který rozšiřuje temný svět Gotham City.

Špatné zprávy pro fanoušky Rodu draka: Na třetí řadu si pěkně počkáme

Seriál Rod draka si od svého uvedení získal srdce milionů diváků a zapsal se mezi nejúspěšnější projekty HBO. Po velkolepém finále druhé série, které zanechalo ve fanoušcích plno otázek a očekávání, je konečně osud celého projektu jasný – příběh rodu Targaryenů bude pokračovat až do čtvrté řady. Bylo totiž potvrzeno, že tato prequelová sága k Hře o trůny skončí právě čtvrtou sérií.

Gillian Andersonová vydala knihu ženských sexuálních fantazií. Vysvětluje, jak se sex mění s věkem

Gillian Andersonová, herečka známá z kultovního seriálu Akta X, se pustila do odvážného literárního projektu. Její nová kniha Want (Chtíč) představuje sbírku anonymních dopisů žen, které se rozhodly sdílet své sexuální fantazie.

Dvoutýdenní manželství, 10 dětí a skandály: Co zničilo kariéru Eddieho Murphyho a proč je považován za špatného otce a manžela?

Eddie Murphy, herec, který se stal v minulosti synonymem pro komedii, prošel kariérou plnou oslnivých úspěchů, ale také hlubokých propadů a nečekaných skandálů.

57letá Halle Berryová ohromila tím, že se objevila v průhledných šatech. Podívejte

V Los Angeles se nedávno odehrála premiéra filmu The Union, při které Halle Berryová znovu potvrdila svou pozici nezpochybnitelné módní ikony. Na červeném koberci se objevila v průhledném modelu, ze kterého se přítomným pánům podlamovala kolena.

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -