- Reklama -

Novinka o slavné kuchařce Julii Childové: Seriál Julia ukáže málo známé stránky jejího života

V Čechách nepříliš známá herečka Sarah Lancashireová se tuzemským divákům představuje na HBO Max v seriálu Julia, který vypráví o průkopnici televizní kuchyně Julii Childové.

- Reklama -

Osmidílný seriál Julia, z něhož už HBO Max představilo 3 epizody, se zabývá trnitou cestou slavné kuchařky do televizního vysílání, která překvapivě nebyla vůbec snadná. Dnes přitom víme, že Julia Childová byla průkopnicí televizní kuchyně a také ženou, která Američanům ukázala, jak se vaří po francouzsku.

„Měla v sobě opravdovou odvahu, absolutní odhodlání, na ženu měla neuvěřitelnou odvahu,“ řekla Lancashirová časopisu Vanity Fair. Veřejnoprávní televize byla v době jejích začátků především mužská záležitost, plná všudypřítomné nadutosti a povýšenectví. Jen těžko si proto lze představit, jaký rozruch asi tehdy spustila Julia Childová, když odhodlaně procházela chodbami televizních stanic, kde se to hemžilo znuděnými manažery v identických šedých oblecích. „Musela tam být jako nějaké exotické zvíře. Chci tím říct, že do televizního vysílání vlétla jako naprosté zjevení.“

Vysněná role britské herečky

Sarah Lancashireová přitom hraní Childové vůbec neplánovala, původně si chtěla dát od herectví roční pauzu. Názor změnila, když jí přišel scénář k seriálu. Hned se jí zalíbil a k roli se až upnula. Dokonce šla kvůli možnosti hrát Julii i na casting, což nemusela celá desetiletí. „To není velkohubost; jako mladá herečka jsem práci nikdy nedostala, protože jsem byla v konkurzech tak beznadějná,“ svěřila se smíchem. Proto ani nečekala, že roli dostane. Ale přesto se jí to podařilo.

Nejobtížnější pak pro herečku bylo zachytit osobitý zpěvavý způsob mluvy Childové, který vycházel z její pasadenské výchovy, ale zněl zcela jedinečně. „Její hlas je mimořádně těžké napodobit,“ prozradila Lancashirová, která kvůli roli začala spolupracovat s hlasovým koučem, píše thedailybeast.com.

- Reklama -

Jenže jak herečka přiznala, ani důsledný technický přístup jí nakonec moc nepomohl. „Julia má velmi složitý hlasový rozsah,“ vysvětlila.

O čem je seriál Julia?

Příběh seriálu začíná v roce 1961, kdy si Julia a její milující manžel diplomat Paul užívají slavnostní večeři poté, co se dozvěděli, že bude vydána její první kuchařská kniha. Když pak Julia propaguje svou knihu v televizi, její hvězdný potenciál budoucí televizní hvězdy se poprvé projeví, když v přímém přenosu překazí moderátorovi přípravu omelety.

Lancashireová byla naštěstí pro natáčení v tomhle směru připravená. „Měla jsem velké štěstí, protože mě matka už v raném věku zatáhla do kuchyně a nutila mě vařit. A tak jsme se sourozenci od malička krájeli cibuli, loupali brambory a byli co nejvíc soběstační. Vždycky jsem uměla vařit a už několik desetiletí živím poměrně početnou rodinu,“ svěřila se herečka.

Sarah Lancashireová není první ženou, která přenáší Juliin příběh na televizní obrazovky. Zajímavý život Childové byl už námětem Julie & Julia z roku 2009, ve kterém kuchařka nezapomenutelně zahrála Meryl Streepová. Seriál se ale na rozdíl od filmu se Streepovou zaměří na život kuchařky důkladněji.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -