- Reklama -

Sylvester Stallone nešetří kritikou: Film o synovi Ivana Draga vznikl za jeho zády

Rockyho franšíza bude mít další pokračování. Tentokrát bude vyprávět příběh syna Rockyho ruského oponenta ze čtvrtého dílu Ivana Draga. Film ale vzniká bez pomoci autora původního Rockyho a hlavní hvězdy filmové série Sylvestera Stalloneho.

- Reklama -

Rocky Balboa a Sylvester Stallone, to je spojení, které k sobě neodmyslitelně patří. „Sly“ je autorem scénáře prvního dílu, za který dostal Oscara, hrál ve filmech dlouho hlavní roli a některé díly i režíroval. Herecky zaštítil i vznik Creeda, který pojednával o synovi Apolla Creeda jeho oponenta z Rockyho prvního a druhého dílu. Jenže poslední díl úspěšné série – Drago – se Stallonem nemá už společného vůbec nic.

Drago se vrátí k Ivanu Dragovi, kterého ztvárnil Dolph Lundgren ve filmu Rocky IV z roku 1985 a později ve filmu Creed II z roku 2018. Lundgren již dříve v rozhovoru pro The Hollywood Reporter z listopadu 2021 naznačil potenciální další film. Jenže Sylvester Stallone trvdí, že o připravovaném snímku vůbec nevěděl. A neskrývá, jak moc ho to zklamalo.

Kudla do zad od producenta i přítele

Podle Stalloneho snímek vymyslel za jeho zády jeho dlouholetý nepřítel, producent Irwin Winkler a jeho synové. „Tohle mi taky trhá srdce…“ napsal Stallone na Instagramu ke zprávě o připravovaném filmu. „Právě jsem to zjistil… ZASE , ten PATETICKÝ 94letý PRODUCENT a JEHO BLBÉ ZBYTEČNÉ DĚTI, Charles a David, vybírají KOSTI další úžasné postavě, kterou jsem vytvořil, aniž by mi o tom řekli… Omlouvám se fanouškům , nikdy jsem nechtěl, aby postavy ROCKYHO zneužívali tito paraziti…“

- Reklama -

Stalloneho také překvapilo, že se mu o novém snímku ani slovem nezmínil jeho herecký kolega Dolph Lundgren, jenž hrál ve čtvrtém díle ruského boxera Ivana Draga. „Mimochodem, Dolpha si jen vážím, ale přál bych si, aby mi řekl, co se děje za mými zády. … Držte si své SKUTEČNÉ přátele nablízku,“ dodal herec mnohoznačně.

Za vším hledej peníze

Vztek Sylvestera Stalloneho je přitom zcela pochopitelný. Pro většinu fanoušků je právě on tím, kdo stojí za úspěchem celé série, která neodmyslitelně patří mezi nejlepší filmy o boxu. Jenže problémem je, že v době, kdy psal prvního Rockyho, nebyl Sylvester Stallone v roli, kdy si mohl diktovat podmínky. Herec nevlastní práva na žádnou z postav, protože za scénář dostal zaplaceno a ten se tak stal majetkem společnosti MGM, což Stallone potvrdil v rozhovoru pro Variety.com.

Co to vlastně znamená? Prostě to, že Sly nemá žádný zisk z dílů, na kterých se herecky nebo autorsky nepodílí. Všechny postavy jsou ve skutečnosti majetkem studia. To v průběhu let vedlo k napjatým pracovním vztahům s rodinou Winklerových, protože Stallone byl nucen s nimi nadále spolupracovat, pokud chtěl pokračovat ve ztvárňování ikonické postavy, a to i přes časté tvůrčí a obchodní neshody, informuje Indiewire.com.

„Když jsem je konečně konfrontoval, řekl jsem jim: ‚Vadí vám, že jsem napsal každé slovo, vytvořil choreografii, byl jsem vám věrný, propagoval jsem to, režíroval jsem to a nemám ani 1 %, které bych mohl odkázat svým dětem? A odpověď zněla: „Dostal jsi zaplaceno.“ A tím rozhovor skončil,“ zavzpomínal v roce 2019 Stallone na své neúspěšné pokusy požádat Winklerovy o podíl na franšíze.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -