- Reklama -

Papírový dům 5. série: Datum vydání, zápletka, trailer. Proč Netflix odložil premiéru?

Tvůrce seriálu Papírový dům, v originálu La Casa de Papel, konečně potvrdil ukončení natáčení 5. série oblíbeného seriálu. Ale kdy se objeví na Netflixu?

- Reklama -

Pátá sezóna seriálu Papírový bude poslední dobrodružný výlet dramatu od Netflix. Jak diváci vědí, seriál zatím skončil ve velmi dramatické chvíli, protože tým plánoval útěk ze Španělské banky.

Světohled pro vás shrnul vše, co potřebujete vědět o datu vydání, traileru a zápletce 5. série La Casa de Papel.

Kdy vyjde 5. sezóna seriálu Papírový dům?

papirovy dum 5 serie
Pátá série Papírového domu slibuje válku. Foto: Tamara Arranz Ramos

Fanoušci nadšeně slaví, že pátá sezóna byla oficiálně dokončená a je znám termín její premiéry. Dozvěděli se však také zničující informace o budoucnosti seriálu.  Tvůrci totiž odhalili, že 5. sezóna bude také poslední.

 „Strávili jsme téměř rok přemýšlením o tom, jak rozbít skupinu,“ prozradil Tvůrce a výkonný producent Alex Pina. „Museli jsme vymyslet, jak dostat profesora na hranu porážky. Jak se dostat do situací, které budou pro mnoho postav nezvratné. Výsledkem je pátá série Papírového domu. Válka proti systému dosáhne nejextrémnější úrovně, rozhodně lze říct, že tým čeká nejepičtější a nejzajímavější období.“

- Reklama -

Poslední série se točí po celé Evropě

Poslední sezóna bude mít 10 epizod. Natáčení začalo 3. srpna v Dánsku, poté se štáb vydá do Španělska a Portugalska.

Závěrečná série seriálu La Casa De Papel (Peněžní loupež) společnosti Netflix vychází ve dvou dílech, přičemž první část bude uvedena 3. září a druhá 3. prosince. Co ještě prozradil tvůrce Alex Pina?

„Když jsme uprostřed pandemie začali psát pátý díl, cítili jsme, že musíme změnit to, co se od desetidílné sezóny očekává. A využili jsme všechny nástroje, které jsme mohli, abychom už v prvním díle vytvořili dojem finále sezóny nebo finále seriálu,“ řekl Álex Pina. „Rozhodli jsme se položit gang na lopatky.“

„Ve druhé části série se pak více soustředíme na emocionální situaci postav. Je to cesta napříč jejich sentimentální mapou.“

Papírový dům: Co se stane v 5. sezóně?

papirovy dum denver stockholm monica
Denvera a Monicu nejspíš čekají v páté série těžké chvíle. Foto: Tamara Arranz Ramos

UPOZORNĚNÍ: Tato část obsahuje spoilery čtvrté sezóny.

Pro pátou sezónu Money Heist zatím nebyly zveřejněny žádné podrobnosti o ději.

Producent Alex Pina však příznivce seriálu připravuje na to, že mohou očekávat válku.

 „Přecházíme od šachové hry – pouhé intelektuální strategie – k válečné strategii: útok a svár,“ řekl Pina v rozhovoru pro Entertainment Weekly. „Adrenalin je v DNA Papírového domu. „

Gang tlačen ke zdi

Adrenalin nabité chvilky tvůrce slibuje až do konce loupeže ve Španělské bance.

„Gang se dostává nevratných situací, do divoké války. Bude to nejepičtější ze všech sérií, které jsme natočili,“ slibuje Pina.

V závěrečné epizodě čtvrté série se Lisabon sešla s týmem uvnitř banky, zatímco Gandia leží v bezvědomí.

Kromě toho se show musí vypořádat s mohutným zvratem z konce sezóny, když inspektorka Sierrová našla profesorův úkryt. V posledních několika okamžicích posledního dílu mu míří zbraní na hlav.

„Mat,“ říká přitom.

Podle několika teorií by Sierrová prý mohla zabít profesora jako odvetu za Berlina.

Papírový dům 5. série trailer

papirovy dum alicia sierra
Alicia Sierra podle některých teorií zabíje Profesora. Foto: Tamara Arranz Ramos

5. série Papírového domu má k dispozici zatím jen jeden trailer. Ten napovídá, že se rozhodně máme na co těšit!

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -