- Reklama -

Stranger Things: Proč Will a El opustili Hawkins? (A vrátí se ve 4. sérii?)

Když Byersovi na konci Stranger Things 3 opustili Hawkins, zdálo se to pro rodinu jako správná volba. Vrátí se ale ve Stranger Things 4 zpátky do malého městečka v Indianě?

- Reklama -

Byersovi po třech sezónách Stranger Things opustili Hawkins v Indianě. Vzali sebou i El, která na konci 3. série přišla o své schopnosti. Ale… Vrátí se rodina ve Stranger Things 4 zpátky? A proč že to vlastně odjeli?

Je potřeba vrátit se zpět do roku 2016. Právě tehdy se seriál Stranger Things bratrů Dufferových změnil z kultovního hitu v hlavní tahák současné popkultury. Vše začínalo jako relativně nenápadné maloměstské tajemství, které sledovalo šerifa hledajícího ztracené dítě. Kamarádi toho dítěte (Willa) ale narazili při pátrání po něm na záhadnou dívku s telekinetickými schopnostmi… A ještě tu bylo jedno monstrum z alternativní dimenze.

Stranger Things jsou prostě neodolatelnou fúzí sci-fi filmů, hororových prvků a nostalgie 80. let. V době své premiéry se zcela vymykaly všemu, co můžete normálně vidět v televizi. Seriál se stal obrovským úspěchem streamovací služby Netflix díky působivému obsazení, fascinujícímu zastřešujícímu tajemství a přesvědčivým záporákům.

Hopper vězněm v Rusku

A přestože finále 3. série Stranger Things nebylo koncem seriálu, mohlo se to zdát. Poslední epizoda ve svém závěru ukázala členy rodiny Byersových spolu s Eleven opustit prostředí malého města a vše končilo jejich stěhováním.

- Reklama -

V teaseru 4. série se ale pak ukázalo, že Hopper není ve skutečnosti mrtvý…

Jak tedy vše bude? Joyce, Jonathan, Will a Hopperova adoptivní dcera Eleven se odstěhovali z Hawkinsu. V městěčku tak zůstal jen Mike, Dustin, Lucas a Max. Přes úlevu v podobě poražení Demogorgona, byl docela smutný pohled na to, jak Byersovi opouštějí Hawkins. Ale bylo to jediné rozhodnutí, které dávalo smysl z praktického, charakterového i příběhového hlediska. Zda se rodina v průběhu sezóny 4 vrátí zpátky nebo ne, je další otázka.

Vrátí se El a Will zpátky do Hawkinsu?

stranger things eleven
Jak dlouho si Eleven vystačí s tím, že může s Mikem jen telefonovat? Foto: Netflix

S dobře vysvětleným důvodem jejich odchodu je nepochybně těžké odhadovat, zda se Hawkins opět stane domovem rodiny Byersových v celé 4. sérii, v prvních pár dílech nebo až někdy na konci série. Na jedné straně se Stranger Things vždy zaměřovaly na město Hawkins. Jeho záhadná atmosféra vždy byla významnou součástí přitažlivosti celého seriálu, což dokazují smíšené reakce na výlet do Chicaga v druhé sezóně.

Hopper je ale na Sibiři. Už z tohoto náznaku je jasné, že průběh 4. série nebude lokačně stejný jako tomu bylo v minulosti. Pokud se tvůrci chtějí s Hopperovým přemístěním nějak elegantně vyrovnat, jistě návrat domů zabere více než jednu nebo dvě epizody.

Kromě tohoto naznačeného dějového posunu je těžké uhodnout, jak bude děj další sezóny nastaven. Až čas ukáže, zda se Byersovi budou muset vrátit, aby uvedli vše do pohybu. Chemie mezi herci před kamerou je však nedílnou součástí úspěchu Stranger Things… Pravděpodobnost, že se udrží napětí jen prostřednictvím telefonních hovorů mezi postavami, se jeví jako minimální. Spíše se ústřední rodina celého vyprávění v nejbližší době vrátí do rodného města zase vrátí.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Colin Farrell v masce Penguina nepoznával sám sebe. Přiznal, že nakonec svůj převlek nenáviděl

Colin Farrell se vrací na HBO jako obávaný Oswald Cobblepot, známý jako Penguin. Tentokrát však v hlavní roli vlastního seriálu, který rozšiřuje temný svět Gotham City.

Špatné zprávy pro fanoušky Rodu draka: Na třetí řadu si pěkně počkáme

Seriál Rod draka si od svého uvedení získal srdce milionů diváků a zapsal se mezi nejúspěšnější projekty HBO. Po velkolepém finále druhé série, které zanechalo ve fanoušcích plno otázek a očekávání, je konečně osud celého projektu jasný – příběh rodu Targaryenů bude pokračovat až do čtvrté řady. Bylo totiž potvrzeno, že tato prequelová sága k Hře o trůny skončí právě čtvrtou sérií.

Gillian Andersonová vydala knihu ženských sexuálních fantazií. Vysvětluje, jak se sex mění s věkem

Gillian Andersonová, herečka známá z kultovního seriálu Akta X, se pustila do odvážného literárního projektu. Její nová kniha Want (Chtíč) představuje sbírku anonymních dopisů žen, které se rozhodly sdílet své sexuální fantazie.

Dvoutýdenní manželství, 10 dětí a skandály: Co zničilo kariéru Eddieho Murphyho a proč je považován za špatného otce a manžela?

Eddie Murphy, herec, který se stal v minulosti synonymem pro komedii, prošel kariérou plnou oslnivých úspěchů, ale také hlubokých propadů a nečekaných skandálů.

57letá Halle Berryová ohromila tím, že se objevila v průhledných šatech. Podívejte

V Los Angeles se nedávno odehrála premiéra filmu The Union, při které Halle Berryová znovu potvrdila svou pozici nezpochybnitelné módní ikony. Na červeném koberci se objevila v průhledném modelu, ze kterého se přítomným pánům podlamovala kolena.

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -