- Reklama -

5 zajímavostí o seriálu Fauda, které překvapí nejednoho fanouška

Izraelský akční seriál Fauda patří mezi nejlepší seriály na Netflixu. Přesto se toho o jeho hvězdách u nás příliš neví. Zajímavých věcí je přitom na nich spousta.

- Reklama -

Premiéra nové řady seriálu Fauda na Netflixu se neúprosně blíží. Proč si tedy nerozšířit povědomí o tomhle fantastickém seriálu? Světohled pro své čtenáře připravil přehled několika zajímavostí, které se u nás příliš neví, ale rozhodně stojí za pozornost. Shromáždili jsme prostě 5 faktů o Faudě, které vám do teď možná unikaly, abychom vám pomohli zvládnout to čekání na nové díly.

1. V Izraeli jsou herci ze seriálu obrovské hvězdy

Přestože hvězdy seriálu Fauda jsou nyní známí v domácnostech po celém světě, většina obsazení patří v židovské zemi známá a často skloňovaná jména. Podle Wikipedie například Marina Maximillian (Hila) a Idan Amedi (Sagi) jsou známí zpěváci. Itzik Cohen (kapitán Ayoub) je proslulý stand-up komik, který byl dokonce členem nejznámější taneční skupiny v zemi. Shadi Mar’i (Walid) má neuvěřitelně působivý filmový a televizní životopis. A Netta Garti (Gali)? Ta je v Izraeli známou herečkou a ikonou módního stylu.

2. Hamás natáčí vlastní verzi Faudy

Podle zpráv izraelského webu haaretz.com se Hamás rozhodl natočit vlastní televizní drama, které má být protiváhou způsobu, jakým Fauda prezentuje izraelsko-palestinský konflikt. Nízkorozpočtový film prý bude uveden letos o ramadánu. Vypráví o incidentu, který se stal v pásmu Gazy v roce 2018. Na výrobě se bohužel na rozdíl od Faudy nepodíleli žádní izraelští herci.

3. Lior Raz dělal ochranku Schwarzeneggerovi

Předtím, než si Lior Raz začal potřásat pravicí s celebritami na premiérách po celém světě, měl k Hollywoodu mnohem praktičtější vztah: dělal bodyguarda bývalému herci a kalifornskému guvernérovi Arnoldu Schwarzeneggerovi! Raz ve Spojených státech chránil Terminátora poté, co ukončil svou službu ve speciální vojenské jednotce, píše thejc.com. To je mimochodem práce, která Raze inspirovala k napsání Faudy.

- Reklama -

4. Itzik Cohen ve skutečnosti neumí arabsky

Jedním z důvodů, proč je Fauda natolik uhrančivá, jsou i časté arabské dialogy, jež seriálu dodávají na věrohodnosti. Je ale smutnou skutečností, že ne všichni izraelští herci, kteří v seriálu mluví arabsky, arabštinu skutečně ovládají. Známým příkladem je Itzik Cohen, který ztvárňuje Gabiho Ayouba, informuje aboutinsider.com. Kapitána Šin Bet v seriálu působí, že má zřejmě pro každou situaci arabské přísloví. Alespoň to tak vypadá. Jenže pravda je taková, že před každou scénou se Cohen své repliky dlouhé hodiny učí s jazykovým trenérem.

5. Tvůrci Faudy vydělali nehorázné jmění

Tvůrci Faudy Lior Raz a Avi Issacharoff podle webu bloomberg.com vydělali spoustu peněz, když prodali svou produkční společnost Faraway Road Productions firmě Candle Media. Ta za transakci údajně zaplatila 50 milionů dolarů. Bývalí manažeři společnosti Disney, kteří Candle Media vedou, jsou slibným hlasem důvěry ve schopnost těchto dvou Izraelců produkovat v příštích letech ještě fantastičtější obsah než je populární Fauda.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -