- Reklama -

Stranger Things dostanou prequel: Děj se zaměří na mladého Hoppera

Svět seriálu Stranger Things se rozšíří o nový prequel, tentokrát však nebude na Netflixu. Fanoušci oblíbeného sci-fi seriálu se dočkají divadelního představení s názvem “Stranger Things: The First Shadow", které bude mít premiéru koncem roku 2023 v londýnském divadle Phoenix.

- Reklama -

Hra Stranger Things: The First Shadow, kterou napsala Kate Trefry, jež na seriálu dříve pracovala, a která vychází z původního příběhu tvůrců seriálu bratrů Dufferových a Jacka Thorna, zavede diváky do 50. let minulého století, kde se setkají s mladšími verzemi některých oblíbených postav ze seriálu.

Synopse prequelu Stranger Thigs, který se odehrává ve fiktivním městečku Hawkins v Indianě, prozrazuje, že se diváci přenesou do roku 1959, tedy do doby, kdy svět procházel rychlými změnami. Vesmírné závody byly v plném proudu, Elvis Presley byl na vrcholu hitparád a nad zemí se vznášel stín studené války. Na pozadí těchto událostí potkáme známé tváře: Jima Hoppera, šéfa městské policie, Boba Newbyho, nerdovského radiotechnika, a Joyce Maldonado, tvrdě pracující svobodnou matku.

Hopper, Bob a Joyce, jak je neznáme

Přestože žijí v relativně malém a ospalém městečku, každá z postav má své vlastní problémy, se kterými se musí vypořádat. Hopperovi k jeho velké nelibosti nestartuje auto, zatímco Bobova sestra nebere vážně jeho rozhlasový pořad. Joyce se mezitím právě snaží dokončit střední školu a uniknout ze stísněného prostředí rodného města. Jejich životy však převrátí naruby příchod nového studenta Henryho Creela a jeho rodiny.

Henry, popisovaný jako „problémový chlapec“, má za sebou pořádnou porci traumat a ztrát, píše digitalspy.com. Spolu s rodiči a mladším bratrem se přestěhoval do Hawkinsu v naději, že začne znovu. Jak však napovídá synopse, „nový začátek není tak snadný“ a rodina Creelových brzy zjistí, že je stíny minulosti dostihnou.

- Reklama -

Prequel odhalí minulost Henryho Creela

Fanoušci seriálu znají Henryho Creela jako postavu, která se ve čtvrté sérii seriálu stala superpadouchem Vecnou. Bob Newby mezitím bude později řídit městskou prodejnu Radio Shack, jak bylo vidět ve druhé sezóně. Hra slibuje podrobnější prozkoumání minulosti těchto postav a poskytne fanouškům nový pohled do světa Stranger Things.

Mnoho diváků bude samozřejmě zajímat, zda se ve hře objeví i oblíbené postavy ze seriálu. Zatím není jasné, které postavy se v seriálu objeví, ale bratři Dufferovi slíbili, že se diváci „setkají s novými roztomilými postavami i s těmi velmi známými“. Prequel slibuje, že diváky vezme na cestu do minulosti a položí základy pro budoucnost seriálu Stranger Things, upozorňuje verge.com.

Chtěli bychom prozradit víc, říkají bratři Dufferové

Podrobnosti o rozpisu představení, obsazení a informacích o vstupenkách produkce teprve oznámí, ale fanoušci se již nyní mohou registrovat pro přednostní přístup ke vstupenkám. Matt a Ross Dufferovi ve svém prohlášení vyjádřili nadšení z projektu: „Strašně rádi bychom vám o příběhu řekli víc, ale neřekneme vám to – je zábavnější, když ho objevíte sami. Nemůžeme se dočkat, až se s vámi, nerdy, uvidíme v Londýně!“

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Deadpool a Wolverine se občas ztrácí v překombinovaném ději, snímek sráží i momenty s nízkou vizuální kvalitou

Deadpool & Wolverine (2024) je film, který spojuje dva nejoblíbenější antihrdiny Marvelu v chaotickém, humorném a občas i dojemném dobrodružství. Režie se ujal Shawn Levy a tento snímek znamená důležitý moment, protože integruje Deadpoola do Marvel Cinematic Universe (MCU), což fanoušci dlouho očekávali.

Hořké zklamání z finále druhé řady Rodu Draka: Tvůrci vynecháním některých klíčových scén zradili fanoušky

Finále druhé řady seriálu Rod draka mělo být triumfálním zakončením sezóny plné intrik, napětí a osudových zvratů. Místo toho však přineslo epizodu, která sice nabízí několik silných momentů, ale celkově působí jako zklamání. Seriál, který se snaží kráčet ve stopách Hry o trůny, se v závěru druhé řady potýká s problémy, které by měly znepokojit nejen fanoušky, ale i samotné tvůrce.

Meghan Markle přiznala myšlenky na sebevraždu: „Nechtěla jsem už dál žít“

Meghan ve svém posledním rozhovoru prozradila, že období jejího života v královské rodině bylo plné neustálého stresu a tlaku. Ten v jejím případě nakonec...

Zemřel Bob Newhart, profesor Proton ze seriálu Teorie velkého třesku

Bob Newhart, ikonický komik a herec, známý českým divákům především jako Profesor Proton ze seriálu "Teorie velkého třesku", zemřel ve věku 94 let. Smutná zpráva zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho fanoušky po celém světě, kteří si oblíbili Newhartův suchý a inteligentní humor.

Recenze: Třetí řadu Medvěda táhne Richieho proměna, některé díly ztrácí tempo

Třetí řada oceňovaného seriálu Medvěd, který se stal hitem na Disney+, pokračuje v trendu nabízet divákům syrový pohled do světa gastronomie. Seriál, který vytvořil Christopher Storer, nabízí nejen napínavé drama, ale také důkladnou psychologickou sondu do života kuchařů a jejich osobních bojů. Třetí série, premiérově uvedená 17. července, přináší deset nových epizod plných emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Šokující plány Shannen Doherty před smrtí: Poslední přání zahrnuje smíšení jejího popela s popelem psa a otce

Shannen Doherty, která se proslavila především díky své ikonické roli Brendy Walshové v seriálu „Beverly Hills, 90210“, před svou smrtí sdílela své šokující plány na vlastní pohřeb. Herečka, která prohrála boj s metastatickou rakovinou ve čtvrtém stadiu, se rozhodla, že její pozůstatky budou smíchány s popelem jejího psa a otce.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -